Çocuğunuz meyve suyu döktü diye panik olmayın! Halılardan çıkmayan lekeler bu 3 malzeme ile yok oluyor

Dikkat! bu haber “İnternet Haber” ajansından çekilerek otomatik olarak turuncugundem.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
TuruncuGündem gazete veya bir ajans değildir!

Bir eve girildiğinde göze çarpan ilk eşyaların başında halılar geliyor. Bu sebeple halıların temizliği evin daha güzel görünebilmesi için oldukça önemli bir konu. Ancak çocuklu evlerde genellikle halılar pek fazla temiz kalmıyor. Dökülen meyve suları veya farklı malzemeler halılardan oldukça zor çıkabiliyor. Ancak bu sorunu kolay yoldan çözebileceğiniz çok pratik bir yöntem bulunuyor.

İşte kirli halıyı 5 dakika gibi kısa bir sürede ilk günkü gibi yapabileceğiniz harika bir yöntem.

Her halı aynı şekilde temizlenmez

Halılarıs temizlemeden önce mümkün mertebe fazla toz ve kalıntıyı temizlemek için halıyı sallamanız veya vakumlamanız her zaman önerilir. Sallamayı seçerseniz, evin içindeki kiri azaltmak için bunu dışarıda yapın. Halının hangi kumaştan yapıldığına bağlı olarak, temizlemenin birkaç farklı yolu vardır. Yün kilimler, dayanıklı oldukları ve rengi ve tasarımı iyi tuttukları için popülerdir. Fakat yün halıyı temizlemek biraz çeşitli bir yaklaşım gerektirir.

Tüylü bir halıyı temizleme işlemi yüne çok benzer fakat soğuk su ve deterjan yerine kuru şampuan tercih edilebilir. Jüt kilimler, doğal göründükleri ve diğer toprak tonlu halılar ve ahşap zeminlerle iyi çalıştıkları için popülerdir. Fakat problem, suya iyi tepki vermemeleridir, bu da jüt halının temizlenmesinin kuru temizleme yönteminin kullanılmasını gerektirdiği anlamı taşır.

Koyun postunun ise, kilim çekmemesi ve liflerin iyi durumda kalabilmesi için dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekir.

Yün halı nasıl temizlenir?

Bir kovanın içine çamaşır deterjannı dökün.

Beyaz bir mikrofiber bezi hafif nemlendirin ve malzemenin yönüne göre yavaş yavaş kurulayın. Fazla kirli alanlara çok dikkat edin ve gerekirse bezi tekrar ıslatın, fakathalının ıslanmamasına dikkat edin.

Kovayı temiz suyla tekrar doldurun ve bir önceki adımı yeni beyaz bir bezle tekrar edin.

İşlem bittikten sonra kuru beyaz bir mikrofiber bez veya düz renkli bir havlu kullanın ve nemi çıkarmak için halıyı iyice kurulayın.

Tüylü kabarık halı nasıl temizlenir?

Halının üzerine kuru şampuan dökün ve bir bez kullanarak liflere uygulayın.

Kuru şampuanı birkaç saat bu şekilde bekletin ve ardından 5 cm yüksekliğine kadar tüylü kilimler için havdan iyice vakumlayın. Tüylü halınız 5 cm’den uzunsa, buna alternatif olarak sallayın. 

Halıdan lekeler nasıl çıkar?

Halıda meydana gelen lekelerden rahatlıkla kurtulmak için bilhassa de kahve ve çay lekelerini çıkarmak bir hayli basit ve herhangi bir özel temizleyici almanıza bile gerek yok. Halınızdaki veya kiliminizdeki kahve lekesini çıkarmak için önce temiz, kuru bir havluyla bölgeyi kurulayın sonra ise iyice fırçalayın. Sonrasında, sirkeyi bir ölçü suyla karıştırın ve leke çıkana kadar lekeyi silin. Evcil hayvan lekelerini ise beyaz sirke, kabartma tozu ve su karışımıyla lekeleri temizleyin.

Kaynak :
https://www.internethaber.com/cocugunuz-meyve-suyu-doktu-diye-panik-olmayin-halilardan-cikmayan-lekeler-bu-3-malzeme-ile-yok-oluyor-2273905h.htm

By Cüneyt

Kitap okumayı çok seven, internet dünyasına hapsolmuş, sıkıcı günlerinde doğa yürüyüşlerine katılmayı hobi edinmiş biriyim. Kamp hayatını çok severim. Sıcak kahvem ve çadırım olduktan sonra her alanda kalabilir ve internet hayatımı sürdürebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir