Gebelik Hesaplama

Hamile kaldığı kesinleşen kişinin, regl döneminin ilk gününden yaklaşık 14 gün sonrası olan tarihe dokuz ay eklendikten sonra çıkan tarih, tahmini olarak, bebeğin doğum tarihidir. Buna da “Gebelik hesaplaması” denir. Ancak bu hesap her zaman tutmayabilir.  Bebeğin veya annenin sağlık durumu, olası diğer komplikasyonlar vs. gibi sebeplerden dolayı bebek hesaplanan tarihten daha önce doğabilir.  Bu hesaplama bebeğin doğacağı günü değil ama doğacağı ayı belirlemede daha doğru sonuçlar vermektedir.

Bebek, ana rahmine, cinsel ilişkinin yaşandığı gün düşer. Ancak sperm ve yumurtanın zigot halini alıp, sonrasında gelişmeye başlaması bir zaman meselesidir. Bu zaman içinde, bebek geliştikçe, onu taşıyan annenin vücudunda bazı değişikliklere sebep olmaya başlar, bunlara hamilelik belirtileri denir.  Bu belirtiler, hamileliğin erken döneminde kendilerini, sabah bulantısı, kasık ağrıları, göğüslerde hassasiyet, yorgun hissetme şeklinde gösterebilir. Elbette bu tür şikayetleri olan her kadın hamile sayılamaz.

MS hastalığı, bizi zararlı hücrelerden, virüslerden ve bakterilerden korumakla görevli bağışıklık sistemimizin yapısında meydana gelen bir bozulma ile zararlı ve zararsız hücreleri birbirinden ayırt edemeyecek hale gelmesi sonucu vücudun kendisi için ürettiği sinir hücrelerine saldırması suretiyle hastanın merkezi sinir sistemini zarar verdiği bir hastalıktır. Bu hastalığın tamamen hastalığı geçirici bir tedavisi olmayıp ancak semptomları azaltarak kişinin daha az acı çekmesini ve günlük hayatını sürdürmesine izin veren tedavi yöntemleri mevcuttur.

By Cüneyt

Kitap okumayı çok seven, internet dünyasına hapsolmuş, sıkıcı günlerinde doğa yürüyüşlerine katılmayı hobi edinmiş biriyim. Kamp hayatını çok severim. Sıcak kahvem ve çadırım olduktan sonra her alanda kalabilir ve internet hayatımı sürdürebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir